Over het project

Het project draait om een serie educatieve workshops met jongeren die resulteren in interactieve exposities op verschillende plekken in de stad. Wij hebben dit expositie format eerder succesvol uitgevoerd als een buurtinitiatieven over Amsterdam.

Het is fantastisch dat het programma 750 jaar Amsterdam de mogelijkheid biedt om deze buurtinitiatieven op een grotere schaal te implementeren met daarbij de rijke en diverse geschiedenis van Amsterdam als onderwerp van de expositie.

Het doel van het project is het creƫren van een vruchtbare omgeving waarin jongeren de rijke geschiedenis van Amsterdam leren kennen en hun creatieve en digitale vaardigheden ontwikkelen om vervolgens hun eigen kijk op een klein stukje van de stad (straat of wijk) te presenteren.

De door de jongeren gecreƫerde exposities openen tevens een dialoog tussen verschillende generaties en werken verbindend voor de Amsterdamse samenleving. Door meer te leren over de geschiedenis van je eigen wijk en door de omgeving door de ogen van jongeren te zien, voelen mensen zich meer verbonden met elkaar en de stad zelf.